Moikka, ja tervetuloa tutustumaan kasvivärjäyksen taianomaiseen maailmaan!

Olen Enni, kasvivärjääjä ja arkkitehti Tampereella. Kasviväripatani porisevat Työhuone Rongalla Tampereen keskustassa, missä valmistan myös uniikkeja käsitöitä kierrätystekstiileistä.

Kasvivärjäämisellä on pitkät juuret maailman ja Suomen historiassa, mutta ajan saatossa teolliset väriaineet ovat vallaneet alaa, minkä myötä luonnonvärit ovat jääneet laajemmassa käytössä sivuun. Luonnonvärit ovat osa kulttuuriperintöämme, ja haluan olla mukana säilyttämässä ja vahvistamassa arvokasta kasvituntemusta ja värjäystaitoa.

Haluan jakaa tietoa ja iloa kasvien kanssa yhdessä tekemisestä. Toivon inspiroivani muitakin tekemään käsillään, olemaan luonnon kanssa kosketuksissa ja saamaan siitä voimaa. Koemme jokainen luontoa omalla tavalla, mutta kokemuksissa on myös yhteistä ja jaettua. Sanat ovat rajallisia kuvailemaan koko sitä tunnekirjoa, ja siinä kohtaa luovalla työllä on paikkansa.

Pidän aika ajoin kursseja, joissa päästään yhdessä tekemään ja oppimaan. Kurssit ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä.

Töitäni voi katsella galleriasta ja sosiaalisesta mediasta instagramista. Tilaustyö- sekä yhteistyötiedustelut voi lähettää sähköpostitse enniheina@gmail.com.

Inspiroivia luontohetkiä toivottaen,

Enni